„Încetinește la 1 cal-putere”

Zarándok Nyargaló

Centru de echitație pentru parteneriatul generațiilor din satul Dârjiu

Scopul social al nostru este înființarea unui Centru de zi de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoanele vârstnice din satul Dârjiu, în cadrul căruia se asigură servicii sociale cu caracter primar, prin care se urmărește prevenirea și limitarea situațiilor de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială. Grupul vulnerabil, care beneficiază de serviciile sociale, sunt persoanele vârstnice din satul Dârjiu, care au împlinit vârsta legală de pensionare.

Finanțarea acestor activități sociale se asigură prin activitatea economică realizată de Asociația Kanthaka (întreprinderea socială atestată) printr-un Centru de echitație, cu programe de recreere și socializare pentru toate generațiile. În cadrul acestui centru, oferim servicii de echitație pentru turiștii sosiți din țară și străinătate, organizând ture, drumeții și circuite tematice călare în natură, respectiv plimbări cu calul în manej, ședințe de echitație, programe complexe, care includ prezentări despre și cu cai, programe de dezvoltare profesională și personală asistată de cai, terapie cu cai pe tot parcursul anului.

Profitul/excedentul financiar realizat prin activitatea economică se va aloca în proporție de 90% pentru atingerea scopului social, respectiv pentru rezerva statutară.

Echipa

  • Bákai Magdolna – coordonator proiect
  • Demeter Sándor Lóránd – coordonator Programe de Echitație
  • Orbán Árpád – coordonator Programe Comunitare
  • Elekes Zoltán – programe de călărit
  • Derzsi Attila – programe de călărit

Beneficiar de ajutor de minimis în cadrul Proiectului: “Consolidarea coeziunii economice si sociale în Regiunea Sud-Muntenia si în Regiunea Centru” ID 127358.
Lider de proiect: Asociația Exino
Partener: Asociația ASIMCOV

Alți parteneri:
 – Biserica Unitariană din Dârjiu (1419.ro)
 – Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (civitas.ro)

Contact:
  • comuna Dârjiu nr. 10, jud. Harghita
  • office@nyargalo.ro
  • +(40) 744 557 659
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.